3 retters middag for 2.

Chokoladefondant

dsc02381

dsc02370

I lørdags lavede jeg disse lækre chokolade fondant af Mette Blomsterbergs opskrift, og de er altså virkelig gode! Jeg fortrækker at når man skær i dem, skal de bløde, og det gjorde de bestemt også, selvom den på billedet ikke ”blødte” særlig meget, var det den som jeg havde haft i ovnen et par minutter mere, bare for at se hvor hurtigt det gik. ( JA, jeg elsker at teste grænserne ).. Anyway så synes jeg bestemt at i skal prøve dem af, hvis i mangler en evt, lækker fredags dessert!

Der bliver 6 stk.

Dej
100 g mørk chokolade
100 g smør
50 g sukker
40 g hvedemel
100 g pasteuriserede æggeblommer
50 g pasteuriserede  æggehvider
Flormelis til drys

Fremgangsmåde

Hak chokoladen fint og smelt den med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt.

Sigt melet ned i chokoladeblandingen og rør godt. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør godt.

Smør kageringene grundigt med bagespray eller en smule olie. Hvis du ikke har kageringe, kan i altså også sagtens laves i alm. muffins forme. Kom dejen i en engangssprøjtepose, og fyld de smurte forme ¾ op. ( det samme gælder for muffinsformene )

Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages – bag dem endelig først lige inden de skal serveres – absolut nybagte og stadig lune! Men bag gerne en prøve for at ramme den præcise bagetid.

Bag fondanterne i en 200 grader varm ovn i ca. 7-10 minutter. Bemærk, at fondanternes midte skal være ubagt!

Jeg serverede mine chokolade fondanter med vanilje is fra Easis, som kan købes i de fleste store supermarket, og nogen blåbær. Jeg synes bestemt også at det er lækkert lige at toppe chokolade fondanten med flormelis, hvilket også ser rigtig flot ud, evt. på en mørk tallerken.

Afkøl dem 1 minut, inden de befris for formene.

underskrift 1

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 retters middag for 2.