Ris papir ruller med tun og rejer

Flødeboller med hindbærskum!

12528210_10208667355540862_970944452_o

årh jeg eeeeelsker flødeboller, specielt når de er hjemmelavet 😉
jeg har faktisk altid brugt netop denne opskrift, fordi flødebolle skummet godt kan være en smule vanskeligt at lave.. men jeg har 7 9 13 aldrig haft en misser med denne opskrift!
det kræver ikke det store at lave dem, dog tid og noget af det vigtigste er temperaturen, for ellers ville skummen falde sammen for en. Jeg har efterhånden lavet flødeboller rigtig mange gange, da de altid bliver serveret til fødselsdage i vores familie :p
så spring endelig ud i flødebolle – projektet!

Opskriften er til 24 store flødeboller.

           Ingredienser :

  • Bunde:
  • 400 g marcipan
  • lidt flormelis
  • Skum:
  • 250 g sukker
  • 75g vand
  • 110 g glykosesirup
  • 140 g past. æggehvider
  • 15 g sukker
  • Du kan nemt variere dit flødebolleskum ved fx at tilsætte frysetørrede hindbær, kornene fra 1 vanillestang, citronsaft eller lakridspulver
  • Overtræk:
  • 400g chokolade

    fremgangs metode :

    BUNDENE
    Rul marcipanen ud i en passende tykkelse. Jeg plejer at rulle dem så de er cirka 3-5 mm tykke. Det hjælper at drysse med lidt flormelis, når du ruller marcipanen ud. Så er det nemmere at løsne dem fra bordet igen. Jeg bruger udstikker til at trykke mine bunde ud med. Når du har lavet bundene skal de bages i cirka 5-8 min ved 180 grader. Nu skal de bare køles af, så de er klar til at blive sprøjtet med skummet.SKUMMET
    Hæld æggehviderne og 15 g. sukker i en helt ren skål (vigtigt at den er fuldstændig ren, da det kan ødelægge processen!). Du skal ikke piske det endnu, men hav redskaberne klar.Find en gryde og kom vand, glukosesirup og 250 g. sukker i en helt ren gryde. Kog massen op til det når en temperatur på præcis 117 grader. Brug et sukkertermometer, så du opnår den helt rigtige temperatur. Det er ikke meningen, at sukkermassen skal buldrekoge, men koge fint og langsomt indtil den har den rette temperatur.

    Når sukkermassen når en temperatur på ca. 110 grader, skal du piske dine æggehvider og de 15 gr. sukker. Det skal piskes luftigt og fint – ofte i længere tid end man lige regner med. Det plejer at passe med, at sukkermassen når de 117 grader.

    Når sukkermassen når de 117 grader tager du gryden af varmen. Skru op for fuld speed på piskemaskinen og hæld i en tynd stråle den varme sukkermasse ned i skålen. Du skal nu piske for fuld drøn i cirka 7-10 minutter indtil skummet er helt stivt og skinner let! Test det gerne undervejs . Det er meget VIGTIG at skålen er kold. jeg plejer at have sat skålen i køleskabet inden brug, og når jeg så pisker lægger jeg iskolde viskestykker rundt om, da massen skal køles ned hurtigt.

    Put skummet i en sprøjtepose evt. med en flot tyl og sprøjt forsigtigt skummet ud på bundene. Ps. øvelse gør mester 😉

    Nu skal flødebollerne blot stå i cirka 1-2 timer ved stuetemperatur for at trække og danne en hinde. Det gør det nemmere, når de skal overtrækkes med chokolade.
    12545743_10208667355700866_1799441135_o

    Hak chokoladen i små stykker og smelt der over vandbad eller i en chokoladesmelter. Det er vigtigt, at chokoladen ikke er brand varm når du overtrækker flødebollerne, da de ellers vil falde sammen. Temperer derfor din chokolade, så den stadig er flydende, men også lidt afkølet.

    Der er mange metoder til at overtrække flødebollerne. Jeg holder dem på skrå og drejer dem forsigtigt i chokoladen i en skål (som også er lidt på skrå). Nogle bruger en ske og andre bruger en pensel. du kan pynte dem med lige hvad du har lyst til. Jeg har selv pyntet mine med tørret hindbær, karamel spåner, kokos og sølvkugler 🙂 VIOLA

    12544878_10208667355820869_992167302_o

    12992374_10209463674688343_684248906_n.jpg
    underskrift 1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ris papir ruller med tun og rejer