Æg benedict med spinat
Denne æg benedict er ikke den klassiske med muffins og skinke, men en glutenfri udgave, derfor har jeg valgt at udskifte den engelske muffins med spinat som lige er vendt på panden, jeg har derefter lavet 2 pocheret æg, en hollandaise sauce og en smule ost på toppen.
Denne udgave, er super godt, til folk som træner, og gerne må få lidt ekstra kalorier. Kigger man nærmere på næringsindholdet, så indeholder 100 gram rå spinatblade ca. 30 kalorier, hvilket må siges at være lavt. Spinat er en god kilde til kalium, jern, calcium, magnesium og folat. Æg har så mange fantastiske goder med sig, de har en perfekt fordeling af aminosyre og ikke mindst er æg en vigtig kilde til cholin, der er en vigtig byggesten i cellemembraner og har stor betydning for molekylers signalering i hjernen.
Ingredienser (2 personer):
3 håndfulde frisk spinat
1 dl revet ost
4 æg
1 æggeblomme (pasteuriseret)
100 g smør
Citronsaft fra ca. 1/2 citron
Salt, hvid peber og eddike
Opskrift:
hollandaise sauce
Smelt smørret og pisk det lidt ad gangen i æggeblommen over svag varme. Pas på det ikke får for meget varme (over 60 grader), da saucen så skiller.
Smag saucen til med citronsaft, salt og hvid peber.
Pocheret æg
Det vigtig at når du laver dine pocheret æg, at de ikke for for længe, da blommen stadig skal være flydende.
Slå æggene ud i hver sin kop.
Fyld en stor gryde halvt op med kogende vand og kom ca. 1/2 spsk salt og 3 spsk eddike i pr. l vand.
Rør med et piskeris i vandet, så der kommer en hvirvel.
Hæld så æggene, et ad gangen, i midten af hvirvlen, så hvivlen samler hviden omkring blommen.
Lad ægene simre i ca. 2 min. – blommen skal stadig være flydende.
Tag dem forsigtigt op, så de ikke går i stykker.
Spinaten
varm en pande op, og kom en tsk. kokosolie på. Vend nu spinaten på panden, med salt og
peber.
kom spinaten på tallerken, herefter 2 æg, 2 spsk hollandaise sauce over, og en smule ost.
Ingen kommentarer endnu